(Android + iPhone) Probeer nu zelf Windows Phone 7 op je Android-telefoon en iPhone

WP7_logoWaarschijnlijk ben je helemaal verknocht aan je Android-telefoon of iPhone. Dat neemt niet weg dat een nieuw mobiel Operating System altijd een onderzoekje waard is, gewoon voor het geval je eens wilt overstappen. Windows Phone 7 is het nieuwe mobiele OS van Microsoft waarmee ze Android en iOS willen beconcurreren. De user-interface (het uiterlijk) van WP7 is door het gebruik van zogenaamde tegeltjes best bijzonder te noemen, temeer omdat deze Live Tiles geen statische objecten zijn maar ook actuele informatie kunnen weergeven. Ook het zijwaarts scrollen door de verschillende panels met bijvoorbeeld je contacte en berichten is een nieuwe ervaring. Je kunt natuurlijk even bij je locale telecomwinkel langsgaan om een WP7 telefoon te proberen, maar het kan eenvoudiger.

Er is nu namelijk een WP7 demo-site beschikbaar die is aangepast voor de browser van Android en iOS. Hierdoor kun je een aantal mogelijkheden van WP7 testen op je eigen Android-telefoon of iPhone. Hiervoor surf je via je mobiele browser naar http://m.microsoft.com/windowsphone/en-us/demo/index.html#home waarna de WP7 direct start met een scherm met een korte instructie over het gebruik. Na het selecteren van “Start demo” kun j direct aan de slag en bijvoorbeeld verschillende apps openen om te zien hoe deze er op een WP7-telefoon uitzien.

WP7_iPhone

WP7_iPhone_1

En, ben je na het zien van deze demo helemaal enthousiast over WP7? Of heeft zich een lichte teleurstelling van je meester gemaakt en blijf je voorlopig lekker je Android-telefoon of iPhone gebruiken.