(Android + iPhone) WhatsApp is goed voor 2 miljard berichten per dag!

WhatsApp_Android_iPhoneDat de chat-applicatie WhatsApp het aloude SMS ondertussen naar de achtergrond verdringt zal niemand ontkennen. Vooral de Nederlandse telecom-operators zien dit terug in verder dalende SMS-inkomsten en doen er alles aan, ondermeer via nieuwe data-abo’s, om meer omzet te genereren. Maar hoeveel berichten verwerkt WhatsApp nu eigenlijk. CEO Jan Koum van WhatsApp doet een boekje open.

Volgens hem worden er per seconde tussen de 23.000 en 30.000 berichten verstuurd met de chat-app die vooral grote populariteit geniet onder Android- en iPhone-gebruikers. De mijlpaal van 1 miljard berichten per dag werd oktober vorig jaar bereikt, nu 4 maanden later is dat aantal al verdubbeld. Hiermee verslaat WhatsApp Twitter waarbij het record staat op 25.000 tweets per seconde. Het aantal Twitter-berichten is echter afhankelijk van gebeurtenissen. Wanneer er ergens een ramp is gebeurt of een koninklijk huwelijk plaatsvind zullen er aanmerkelijk meer berichten via Twitter worden verzonden dan op een normale doordeweekse dag.

Uit onderzoek van WhatsApp blijkt overigens dat 73% van de gebruikers de app dagelijks gebruikt en dat 80% van de iPhone-gebruikers de WhatsApp geïnstalleerd heeft. Is SMS definitief ten dode opgeschreven en gaan we massaal over op apps als WhatsApp?

Mocht je nog niet bekend zijn met de hier besproken messenger-app surf dan naar de WhatsApp website voor meer informatie. De WhatsApp Android-versie is gratis te downloaden in de Android Market, of door onderstaande QR-code te scannen. De iPhone-versie van WhatsApp kost €0,79 en is te vinden in de Apple App Store.


logo-app
WhatsApp Messenger
WhatsApp Inc.
0   
pulsante-google-play-store
pulsante-appbrain
qrcode-app

Bron