[Android] HTC Sense™ toch niet beschikbaar voor bestaande HTC Android telefoons?

htclogoSense™ is de nieuwe interface die HTC ontwikkeld heeft voor de Hero. Peter Chou, CEO van HTC, zou gisteren in een interview gezegd hebben dat deze interface ook voor bestaande (Android) telefoons beschikbaar zou komen. Naar nu blijkt ligt e.e.a. iets genuanceerder.

 

Android Authority beweert nu via een bron binnen HTC extra informatie te hebben ontvangen over deze kwestie. HTC wil inderdaad proberen de Sense™ interface beschikbaar te stellen voor bestaande Android telefoons, maar dan alleen voor de toestellen zonder het “With Google” logo op de achterkant. Dit logo legt namelijk het aanpassen van het Android besturingssysteem aan banden. Dit omdat “With Google” garant moet staan voor de zogenaamde Google experience die deze toestellen behoren te leveren. en een aangepaste userinterface blijkt daar dus niet in te passen, aldus de bron van Android Authority.

Eerder zagen we al dat de HTC Magic voor Azië dit logo niet had, en van een aantal software aanpassingen was voorzien die de Nederlandse Magic niet heeft, zoals standaard ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Exchange en een aangepaste Camera en Dialer applicatie.

Voor Nederland betekent dit dat, als HTC inderdaad Sense™ beschikbaar gaat stellen, dit aan de T-mobile G1 (HTC Dream) en Vodafone Magic gebruikers voorbij zal gaan. Dit zijn immers beide “With Google” toestellen. Het wachten is nu op officele informatie vanuit HTC over de Sense™ interface die voor behoorlijk wat opzien gezorgd heeft.

large5

[ad]