(Android) Tip: schermverlichting vanaf je homescreen instellen met Brightness Level

Brightness level widgetBij de nieuwe generatie Android-telefoons kun je de verlichting van je scherm overlaten aan de sensor die in het toestel aanwezig is. In theorie heb je dan onder alle omstandigheden een optimale schermverlichting. Toch wil het wel eens voorkomen dat die sensor de hoeveelheid omgevingslicht niet juist detecteert. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je naast een felle lamp zit en iets met je Android-telefoon beweegt. Het scherm zal dan afwisselend donkerder en lichter worden, al na gelang de lichtinval. Je kunt er dan voor kiezen om deze instelling om te zetten van automatisch naar handmatig. Het enige nadeel is dat je daarna in de instellingen van je Android-telefoon moet duiken om de verlichting van het scherm weer aan te passen. Bij de “oudere” Android-telefoons zoals de T-mobile G1 of de HTC Magic is dit hoe dan ook de enige manier om de verlichting aan te passen. Er is gelukkig een handig ¬†widget in de Android Market te vinden waarmee het mogelijk is de helderheid direct vanaf je homescreen aan te passen.

Met Brightness Level kun je kiezen uit vijf standaard-instellingen, 0, 25, 50, 75 of 100%. Ook is het mogelijk om middels een slider een eigen percentage te kiezen. Handig is de ” Close on select” optie waardoor je na het instellen van de juiste helderheid automatisch terugkeert naar je homescreen. In het widget op je homescreen wordt het ingestelde percentage vervolgens duidelijk weergegeven. Brightness Level werkt overigens alleen op Android-telefoons zonder Sense interface!

Brightness level settings

Brightness Level is gratis te downloaden in de Android Market of door het scannen van de QR-code. Lees je dit artikel op je Android-telefoon dan kun je dit handige widget direct op je telefoon installeren middels deze downloadlink.

Meer informatie over Brightness Level is te vinden op de website van ontwikkelaar CurveFish.