(Android + iOS) YourVersion filtert het nieuws eenvoudig op onderwerp

YourVersion_Android_iOS_iconWanneer je het nieuws over bijvoorbeeld Android en iOS wilt volgen kun je natuurlijk verschillende RSS-feeds of websites doorspitten, maar gelukkig is er een app die je dit werk uit handen kan nemen. YourVersion is een slimme app waarmee je snel en eenvoudig al het voor jou relevante nieuws kunt volgen op je Android-telefoon, iPhone, iPod Touch en iPad. Met YourVersion verzamel je het nieuws van Twitter, nieuws websites, en blogs overzichtelijk gesorteerd op datum.

Gelukkig krijg je geen ware stortvloed aan nieuws te verwerken maar kun je aangeven welke onderwerpen je zelf belangrijk vind. Vervolgens kun je al het nieuws in 1 overzicht lezen, dus alle onderwerpen door elkaar, of per onderwerp. Daarnaast kun je aangeven of je het nieuws van alle bronnen wilt zien of bijvoorbeeld allen dat wat afkomstig is van Twitter of van Blogs.

Yourversion_iPhone_1Yourversion_iPhone_2Yourversion_iPhone_3

Wanneer je een artikel selecteert opent direct de website van de bijbehorende bron zodat je de rest van het artikel kunt lezen. Doe je dat op een Android-telefoon, iPod Touch of iPhone dan kun je nogal eens verrast worden doordat de normale website wordt weergegeven en niet de mobiele variant, en helaas is die meestal niet erg geschikt voor het lezen op het kleine scherm van je device. Heb je een Android-tablet of iPad dan speelt dit “probleem” natuurlijk een aanzienlijk kleinere rol. Elk artikel kun je delen via Email, Facebook of Twitter mocht je je vrienden deelgenoot willen maken van een bepaald nieuwsfeit. Eigenlijk doet YourVersion hetzelfde als news.google.com maar dan binnen een mobiele app. Helaas is het niet duidelijk welke nieuwsbronnen YourVersion gebruikt en kun je ook zelf geen nieuwe toevoegen.

YourVersion werkt lekker vlot en is zeker aan te raden wanneer je snel het nieuws over een bepaald onderwerp wilt lezen. Zowel de Android als de iOS versie is gratis te downloaden. Om gebruik van YourVersion te kunnen maken zul je overigens wel eerst een account moeten aanmaken. Dit kan overigens vanuit de app.

Android:

YourVersion is direct via de browser van je Android-device te downloaden door deze link te selecteren. Direct downloaden kan overigens ook door het scannen van de QR-code. Via de web-versie van de Android Market kun je de app “over the air” installeren.
Er is overigens ook een versie van YourVersion die speciaal voor Android-tablets geschikt is.

YourVersion_QR_Android

iPhone, iPod Touch en iPad:

YourVersion voor je iPhone en iPod Touch is gratis te downloaden in de Apple App Store.

De versie voor de iPad, YourVersion HD, vind je daar uiteraard ook.

Meer info over deze nieuws-app is te vinden op de YourVersion website.