(Android) TetherGPS zorgt voor navigatie op Android-tablets zonder GPS-ontvanger

Gps-Satellite-Orbit1Een Android-tablet zou door het grote scherm per definitie ideaal zijn als navigatie-systeem. Helaas zijn echter niet alle tablets voorzien van een ingebouwde GPS ontvanger. Je zou in dat geval kunnen kiezen voor een losse Bluetooth GPS-ontvanger, maar wanneer je tevens in het bezit bent van een Android-telefoon mét GPS-ontvanger dan is er een betere oplossing.

TetherGPS maakt het mogelijk de data van de GPS-ontvanger van je Android-telefoon te gebruiken op je Android-tablet. Hiervoor is het nodig de TGPS server op je Android-telefoon te installeren en de TGPS client op je Android-tablet. Voor de verbinding wordt geen gebruik gemaakt van Bluetooth maar van Wifi-tethering. Het is dus noodzakelijk dat je Android-telefoon deze functie ondersteund. Dit betekend dat je minimaal Android 2.2 aan boord moet hebben. Ook is het mogelijk om geschikte Wifi-tether (hotspot) software te installeren op een Android-telefoon met root-acces. Wanneer de verbinding tot stand gebracht is zal de gebruikte navigatie-software op het Android-tablet, zoals bijvoorbeeld Google Maps Navigation, de GPS-data van je Android-telefoon normaal herkennen en kun je normaal navigeren zoals je gewend bent.

TetherGPS_Android

TetherGPS kost €2,15 en is te downloaden in de Android Market. Er is ook een gratis Lite-versie die echter elke 5 minuten opnieuw gestart moet worden. Nu nog een fatsoenlijke auto-houder zien te vinden en niets staat het grootbeeld navigeren meer in de weg.

Meer info is te vinden op de website van ontwikkelaar Compton Software